2011. március 8., kedd

Üres és mégis sokatmondó számok

Míg a gyógyszertárban vártam hétfőn, valaki használta az automatát mögöttem, ami elkezdte piszkálni a fantáziám. Bedobtam az 50Ft-ot, benyomogattam az adatokat, amit kért, és ezt kaptam meg a végén:

AZ ÖN MÉRÉSE:

Súly: 79.1 kg
Magasság: 166 cm
Test zsírtartalma:
  •        Testzsír index:  36,6 %
  •        Zsír súly:          28,9 kg
  •        Tisztasúly:        50,2 kg  
REFERENCIÁK:

Az Ön ideális testsúlya: 55,1 kg-68,6 kg
Az Őn testtömeg indexe: 28,7
Normál érték: 20 és 24,9 között

Normál testzsír-index: 20-27
Normál zsírsúly: 12.6-18,6 kg

Időpont:  2011.03.07 hétfő 11:34:18

Itt van számokban a lényeg: 10 kg-t kellene fogynom, hogy az ideális súlyom felső értékét elérjem.Ami figyelemre méltó, hogy ez a 10 kg zsír a számok alapján. Ennyit kellene belőle leadnom. Hol fér el rajtam? Cipelem naponta!? Hát persze!!!
Elképzeltem, hogy 10kg-t más súlyban is milyen nehéz lenne hosszan vinni. Pedig ez még mindig bennem, rajtam van.
Segítségek, kattints!:


  Testtömeg-index    kiszámítása

A BMI egy angol kifejezés - Body Mass Index - rövidítése. Jelentése: Testtömeg-index.

A BMI tulajdonképpen egy szám, mely a test elhízottsági fokát hivatott jelölni. A testsúly, noha jelzi ugyan, hogy egy ember mennyire sovány vagy kövér, de nem veszi figyelembe a testmagasságot. A Testtömeg-index ezzel szemben a testsúlyt a testmagassághoz viszonyítja és ez alapján pontosabban értékelhető az elhízás mértéke.
  Testzsír-index  kiszámítása

 Testzsír-százalék index megmutatja, hogy a testtömeg hány százalékát teszi ki a zsír.

A végén leírom, hogy nem kell ám hosszan ilyenekkel " szórakozni". :-)))Érdekelt, végicsináltam, talán havonta 2 havonta újra megcsinálom ezt a mérést ebben a gyógyszertárban.
A fogyás nem ezen fog múlni( viszont megmutatja a nyers valóságot), és nem is akarok teljesen rákattanni az ügyre! Nem akarom, hogy ekörül forogjon az életem.Fogyás-evés.......!
Kialakítok magamnak egy életmódot, amit naponta meg tudok csinálni úgy, hogy ne legyen nagy teher, de már ne hízzak, inkább lassan fogyjak. Hosszú idő alatt szedtem fel ezeket a kilókat, kell nekik kb. annyi míg eltűnnek.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Éva!
Nagyon tetszik mind a két blogod:)Én 18 kilót fogytam 10 hónap alatt.175 cm vagyok és 86 kilóról kezdtem tavaly tavasszal,most 68 kiló vagyok, még hat kilót le szeretnék adni...de azt hiszem ez megy a legnehezebben...azért 10 hónap,mert decemberben és januárban kicsit lazultam, és érdekes egy deka nem jött vissza.:)
A módszerem kenyér, tészta, rizs,cukor,semmi...kivéve hétvégén, anya vasárnapi ebédjén, akkor mindent eszek. Ha mégis megkívántam valami édességet, ropit, kiflit, akkor azt reggelire ettem. Norbi kenyeret eszem, bár nem gyakran és puffasztott rizs szeleteket.Arra sonka, füstölt mozzarella, mellé zöldségek, finom nagyon!:)Szerintem az egyik titok az, hogy amikor egy jól ismert ételt megcsinálok úgymond diétás formában, pl szendvics, kenyér helyett puffasztott rizsből,akkor nem hasonlítom össze a jól ismert kenyeres szendviccsel, hanem ezt egy újfajta kajának fogom fel, így elkerülhető az, hogy evés közben az járjon a fejembe hogy hú de jó lenne most ropogós zsömlével enni ezt a sonkát, helyette élvezem az új ízt.Nem tudom érthető-e amit mondani akarok!:)Szóval igaz az, hogy minden fejben dől el.
Mozgás: mozgok esténként tornázom, amikor van kedvem, de nem kezdtem neki őrült edzéseknek,mert lehet hogy gyorsabban fogytam volna, de ugyanakkor ismerem magamat hogy nem szeretek sokat mozogni, tehát azt az életformát biztos hogy nem bírtam volna tartani.Szóval esténként tv előtt emelgetem a lábaimat, fenekemet stb...meg gyalog és biciklivel járok ahova tehetem.
Ha kíváncsi vagy még fortélyokra szívesen írok neked.:)
Mariann

Éva2 írta...

Szia Mariann!
Örülök, hogy jöttél, és természetesen kíváncsi vagyok minden fortélyra.Örülnék, ha megosztanád velem. Mondhatom úgyis, hogy velünk, mert járnak ide többen is.
Tudod, most éppen ott tartok, hogy tapasztalatokat, fortélyokat a súlyleadással kapcsolatos információkat gyűjtöm. Nem mániásan, de ha valamit találok, vagy tudatosan keresek, akkor fejben,jegyzetben elraktározom. Aztán válogatok belőle, ami nekem megfelel.
Most éppen úgy érzem magam, hogy elborít valami, amiből ki kellene látni.:-) Nem probléma, minden egyes információ gyűjtős szakaszom így élem meg. Aztán minden kitisztul.Megtartom, ami nekem jó.
Én sem várom el egyik ételtől, hogy olyan legyen mint a másik.Tudatosítom magamban, hogy most ez van,valaha volt más is. Azért kell most súlyt leadnom.:-)
Torna? Megvan az önismeretem nekem is. Nem vagyok egy rendszeres mozgásra beállított valaki. Lehet lustaságnak is hívni. Most már az is közrejátszik, hogy itt fáj,ott fáj, és emiatt sem szívesen állok neki.Jelenleg térdizület gyulladt be. Miért nem öltözöm fel rendesen?
Megtekerném a szobabiciklit, de most térdpihentetés kell.Majd máskor.
Nem kesergek rajta. Valamit elhanyagoltam, megvannak a következményei evésben, mozgáshiányban.Új szakaszt kell kezdenem, mert ha folytatom a régit, akkor annak már következményei lesznek testben-lélekben. Most még könnyű(?) visszafordulni. Számomra is a tempósabb gyaloglás,szobabicikli és néha az úszás az elfogadható mozgásforma. valami ugrabugrálást is szeretnék beiktatni, csak úgy itthon, zenére.
Nem akarom mániává, rögeszmévé tenni a fogyást, de észben kell tartani naponta, mert a megszokás nagy úr.Csak ösztönösen sem akarom csinálni, tudás is kell hozzá.
Várlak máskor is, és gratulálok a 18 kg fogyáshoz 10 hónap alatt. :-)

Éva2 írta...

Mariann, érdekelne, hogy találtál ide vagy a másik blogomba.
Motoszkált bennem mosogatás közben, gondoltam egyszerűbb,ha megkérdezem.

Névtelen írta...

Hogy jutottam ide?Húúú nem is tudom, már elég régóta olvasgatlak, valahogy megnyugszom ha itt vagyok.Olyan harmóniát árasztasz így neten keresztül is, hogy az hihetetlen.:)
Szóval úgy emlékszem, hogy az nlcafén valamelyik főzős topikban láttam egy receptet, aki írta, annak elmentem a főzős blogjába, onnan eljutottam valahogy egy kézműves blogba, onnan több lépcsőn (blogon) keresztül a Sweet home by the river oldalra és ott láttam néhány hozzászólásodat és kíváncsi lettem a te blogodra...hát valahogy így!:)
Minden blogban ugye fel vannak tüntetve hogy a tulajdonos melyik oldalakat olvassa és akkor azok között nézelődtem és ide kerültem.:)
Mariann

Éva2 írta...

Mariann, köszi a választ, hosszú kanyargós úton jutunk el bizonyos helyekre!:-)
A blogokban is harmóniára van szükségem. Van aki kritikus szellemben írja a sajátját, van aki nagyon sok tudást ad át és van aki... De sok variáció van még!!! Mindenkinek igaza van. Úgy írja, ami életének abban a szakaszában vagy egyéniségére jellemző. Én a blogomba nem harcolni megyek, és más blogokban sem azt keresem.Erre is rá kellett jönnöm. Nem vagyok naív emiatt, egy nehéz nap után nem folytatni akarom a negatív godolatokat. Nyugalomra, harmóniára van szükségem, és szerintem az az egyik legnagyobb jótétemény mások számára, ha többek között ezt is át tudja valaki adni.
Olyan emberek gyűlnek köré, olyan blogokba megy ő is. Megtaláljuk egymást. Sofiához én is szeretek menni.Meglelem ott az általa sugárzott harmóniát.
Talán ez a beszélgetésünk valóban ide is illik. Egészségesebben élni! Mert a test és a lélek harmóniája ebbe a kategóriába tartozik.Az elkerülhetetlen stresszes világ, hatások megfelelő kezelése mindenképpen.