2011. március 2., szerda

Negyedik nap

Reggeli:  feketekávé
Ebéd: 1db keménytojás, reszelt sárgarépa, száraz sajt
Vacsora: gyümölcssaláta, joghurt

A mai nap nem volt hús, reggeli sem volt. Ez eléggé eltér a megszokott szokásaimtól.Bár  a húsról egyre inkább lezdek leszokni( teljesen soha nem akarok), de azért ha 2. nap sem eszem, akkor hiányzik. Ha hozzászokom bizonyára nem zavar, de amint beszéltük róla, stressz a szervezetnek a változtatás.Nem szoktam hozzá.
Éhes nem voltam, de vártam az ebédet. Nem az éhség, hanem inkább a tompa fejfájás jelenléte zavar. Evés után enyhült.
Mindenestre elég jól bírom eddig ezt a diétát.Mérni még korai( mégis megtettem), és talán csak víz ment ki belőlem, de 2 kg-mal vagyok könnyebb csütörtök este, mint hétfő reggel.

13 megjegyzés:

Tipitá írta...

Azért ez jó eredmény!!! Gyűjtöm a tapasztalataidat. A reggeli kávét nem egészen értem, de úgy látszik hatásos. Hajrá!

Éva2 írta...

Tipitá! Én sem értem. Aki eddig nem kávézott a diéta miatt szokjon rá?:-)
Biztosan helyettesíthető a teával, hiába olvastam egy másik 2 hetes diéta leírásakor, hogy a kávé ez esetben nem cserélhető fel a teával.De miéééért?
Ötlet, de tényleg csak ötlet:
-Van aki a kávét használja, hogy reggel WC-re tudjon menni.Aki viszont eddig nem ivott, csak megoldotta valahogy a reggeli ügyeket...
-A kávé vízhajtó. Utána nyomhatod be a sok folyadékot, ami ajánlatos diétakor.
Ha megfeszülök sincs több ötletem!:-)))
Az meg csak hab a tortán, ha megúszod gyomorfájás nélkül az éhgyomorra kávézást. Mert ugye a sav! Képzeld, nem piszkálta a gyomrom eddig az éhgyomorra leküldött reggeli kávé. Igaz, hogy délután most nem iszom, és inkább a nap két kávé ( vagy több)lehetett eddig a sok, és így lett sok a sav. Rájöttem, hogy számomra semmi más nem okoz sav gondot igazán, csak a kávé.A késő esti evés zavar a reflux miatt. Most viszont fél 6-kor eszem utoljára. Nasi sincs, napi 3x-i étkezés van( ha van), és emiatt nem bolondul meg a gyomrom az össze-vissza emésztéssel.

trendo írta...

A 2 kg az vízveszteség (sajnos). Alapvetően a kávé okozza. És az, hogy az ember hajlamos kevesebbet inni, mint amennyi kell, továbbá, ha csökken a bevitt szilárd ennivaló, nincs ami a vizet megkösse. Én reálisnak ezzel a diétával két hét alatt egy kiló zsír leadását "prognosztizálom". A mérleg 3-4-et fog mutatni és ez jót tesz az ember lelkének.
Én még mindig stagnálok a leadott 4-5 kilónál. A hétvégén talán elérek valami elmozdulást.

Éva2 írta...

Trendo, ez egészen logikus magyarázat a kávéivás szükségességére.Jó, hogy többen "szerkesztjük" ezt a blogot.:-)
Csodát én sem várok ettől a diétától, de valahol valamit el kell kezdeni.Remélem, annyira jót tesz a lelkemnek a kezdeti siker( legalább a hit), hogy folytatni tudom. Nem a diétát, hanem a visszafogottságot, hogy tartsam a súlyom, és utána lassabb tempóban, de tovább fogyjak.
Sajnos nem voltam lélekben olyan erős, hogy csak úgy egyik napról a másikra áttérjek a visszafogott, kevesebb kalóriát tartalmazó étkezésre. Fejben dől el minden, tudom.Számomra csak úgy, valami konkrét cél nélkül nem dőlt el semmi. Nem tudtam ellenállni a falatoknak, a megszokott kalóriadús étkezésnek.
Kellett valami, ami beindít nálam egy folyamatot.Egy cél, amit konkrétan végig lehet csinálni.Ezért döntöttem a diéta mellett. A 3 hónapos szétválasztósat el is vettem, mert az túl hosszú nekem.Talán egyszer megteszem, de ahhoz több idő kell naponta, hogy mindent előkészítsek. Lehet, hogy egyszer rászánom magam. Most még csak kacérkodom bármilyen diétával. Soha nem csináltam, ez nekem új.
Ez nálam egy kezdet, amit most csinálok.

Éva2 írta...

Tudósíts, ha a 4-5 kg-os határt átléped!
Hogy érted el ez a súlyveszteséget, melyek a legfontosabb elvek, melyeket betartottál?

trendo írta...

Az egész titka a lelkierő és a türelem. Meg a reális, elfogultságtól mentes önismeret. Ki kell ismerni az embernek a saját testét, mire hogyan reagál és aszerint kell testreszabni az életmódváltoztatást. A készen kapott fogyókúrareceptek sokszor azért sikertelenek, mert "másokra vannak szabva". Én pl. korábban azért híztam, mert
- sok fölös kalóriát vittem be sörrel, szesszel
- egész nap nem ettem, este viszont sokat
- keveset mozogtam

trendo írta...

Egy hónapja nem ittam egyetlen korty sört sem. Így jelentős mennyiségű luxuskalóriától mentesítettem magam. A kenyérfogyasztást sikerült lecsökkentenem. Viszont a szervezetem tiltakozik a szénhidrát megvonás ellen. Én is fáradékonyabb vagyok. És kívánom az édességet, ami eddig nem volt vonzó nekem :) Azon kaptam magam, hogy a gyerekeknek vett Túró Rudit dézsmálom! :) Erre kell odafigyelnem. Rákaptam a gyümölcsre, ami jó, de abból is az édes mandarin, narancs, körte a kívánatos, és az eddigi kedvencemet, a Jonagored almát nem kívánom annyira, pedig inkább azt kéne ennem. Viszont a retek bejött! Este egyet-kettőt elrágcsálva csökkenti az éhségérzetet. És jó vízhajtó.
Akkor megy lejjebb a mérleg:
- ha este korábban lefekszem
- nem eszem 6 óra után
Továbbá: át kell vészelni, hogy minden 3-4 kiló után a szervezet beáll egy új egyensúlyra. No akkor nem szabad elengedni a gyeplőt, mert jön a jojó. Tehát neked is a 3-4 hét lesz a perdöntő! Nagyon izgulok, hogy sikerüljön, mert Te vagy a kabalám! :)

Éva2 írta...

"Az egész titka a lelkierő és a türelem. Meg a reális, elfogultságtól mentes önismeret."
Na, ez az!Különösen a legvége tetszik. Önbecsapásal semmire sem megyünk.
Kevés mozgás, esti evés nálam is megvolt. Van szobabicajom. Átteszem abba a szobába, ahol a TV van. Hátha TV nézés közben többet tekerem.
Amúgy nagyon lusta vagyok mozogni. ha az önosmeretet birizgáljuk, ezt el kell mondanom.Ezen nem csak a fogyás miatt kell változtatnom.Mindeféle, főleg mozgásszervi betegség alapja a mozgásszegénység.
Nagy dolgokat nem akarok azonnal, de ha busz helyett gyalog mennék sok helyre, kezdetnek már az is jó lenne.Meg itthon zenére valamit ugrabugrálni pl.

Éva2 írta...

Igen, perdöntő lesz, hogy a 2 hét után bírom-e tartani a súlyom.
Tetszik ez a kabaládnak való kinevezés:-))), ígyekszem rászolgálni.
Amúgy köszönök minden tanácsot, válogatok belőlük, mint tyúk a kendermagban.Legyen meg a személyre szabottság is, minden ötlet betartása úgysem megy, de jókat szoktál írni.Köszönöm.

Éva2 írta...

Tipitá! Kezdem érteni a reggeli kávét. Aki eddig ivott, ha most abbahagyná, csak kóvályogna nélküle egész nap, mint ahogy én is teszem, ha nem iszom, mert a diátéban aznap nincs benne.
Ittam is egy keveset, mikor már nagyon fejfájósan szédülős votam. Nagyon alacsony a vérnyomásom ugyanis.

Éva2 írta...

Trendo, nem hagy nyugodni! Miért is tartol kabaládnak?:-)

trendo írta...

Ha Neked sikerül, akkor nekem is fog! Ezért vagy a kabalám! :)

Éva2 írta...

Trendo, egy rugóra jár az agyunk, vagy gondolatolvasó vagyok.Én is így értelmeztem a kabalaságom. Akkor hajrá együtt!