2011. március 17., csütörtök

Málnaturmix


Ez az turmixos italt még megittam úgy négy óra körül egyik délután, utána már semmi. Nem bonyolítottam túl, tejbe ( 1,5%-os) fagyasztott, olvasztott málna ment, és hadd pörögjön a gép vele!
Más esetben el tudtam volna képzelni bele egy kis mézet, de most kihagytam. Egyébként  mézet is fogok enni néhanapján, mert nem akarom megfosztani a szervezetem semmi olyantól, ami jó a testnek. Csak kevesebbet és ritkábban. Legfeljebb lassabban fogyok, de nekem megéri mégis, mert a hasznos anyagokat teljesen nem mellőzöm.
Fehér cukrot úgysem eszem.
Van itthon kiwim, legközelebb az megy a tejbe.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nyaranként málnát vagy epret vagy ribizlit sima joghurttal összeturmixolom, be a fagyasztóba.Van amikor nem fagyasztom keményre hanem csak kásásra.Nagyon finom. Én ha olyan kedvem van teszek bele norbi édesítőt.Tudom hogy sokan idegenkednek tőle, de én pl. a reggeli tejeskávémat is ezzel édesítem.Az a napi egy-két szem szerintem nem árt.
Mariann

Éva2 írta...

Szia Mariann! Gyűjtöm az ötleteket, már nyitottam egy mappát a gépemben, ahova teszem a recepteket és az ötleteket.Nem szeretem, ha rémlik valami, de nem tudom hol keressem.
Ha nem bánod, akkor ebben a blogban is bejegyzésként is szerepeltetem a recepteket, hogy az adott címkére kattintással bármikor előhívható legyen.
"Vendégeim írták" címen lesz a címke, és feltüntetem a nevét annak, akitől kaptam. A komment nehezebben elővarásolható utólag. Hol keressem pl?
Tudod, a szükség előbb-utóbb engem is ötletessé tesz, és felfigyelek jobban mások tapasztalataira is.
Ha eddig is így tettem volna, most nem kellene kitartóan fogyni.Tehát nagyon kell a segítség, amit most is megköszönök. Talán én is, mi is közösen segíthetünk még másoknak is.
Gondolom, nekem nincs itt blogod, mert akkor már elvezettél volna oda. Az NLC-n vagy te jelen?

Névtelen írta...

ÁÁÁ nem, sehol sem vagyok jelen, én csak egy csendes olvasó vagyok, zugolvasó.:)Láttam hogy belevágtál ebbe az életmódváltásba és gondoltam "megszólalok", hátha tudok neked segíteni, hogy igenis sikerülhet, csak fejben át kell progamozni magunkat.:)Mostmár természetesnek veszem az új táplálkozási szokásaimat, de az elején nagyon kemény volt.Konkrétan ölni tudtam volna, mondjuk egy jó kis magvas zsemléért vagy csokis kakaóscsigáért.:)

Mariann

Éva2 írta...

Köszönöm a segítséget, már eddig is sokat adtál.
Képzeld, fejben már én is átálltam. Nem is kívánom az édeset. Szívesen elcserélem a kakaóscsigát a magos zsömlére. Régebben ez nem volt ám így.:-)))