2011. március 9., szerda

Tizedik nap

Reggeli: Feketekávé, 1 db kétszersült
Ebéd: Sült zeller, paradicsom, kis mandarin
Vacsora: 2 kemény tojás, sajt

Ahogy közöltem, tojást nem eszem már. Vacsorámat( a sajtot) elfelejtettem bevinni a munkahelyemre, hogy ott fél 6 körül megyegyem. Este 9 után jöttem haza vacsora nélkül. Nem vagyok éhes. Eszem egy kis sajtot, mert  napi többszöri étkezéssel lehet(ne) fogyni.
Leragadtam a mínusz 3 kg-nál. Mozognom kellene a cél érdekében,  de fáj a térdem, és pihentetni kell. Se bicaj, se tempós gyaloglás nem tesz neki jót most. Holnap felhívom az orthopédiát időpontért. A térdemben biztosan van kopás( ropog, kattog is, többször rá is estem), az izület most gyulladásban. Mielőtt valamit is tehetnének előbb úgyis a gyulladást kell lehúzni. Kenegetem a gyógyszertárban kapott kenőccsel, csak már megint gyors eredményt várok.:-)
Aztán valamit csináljanak a térdemmel is. Valami ötlet csak van, ami nem egyenlő  a csodával! Az nem lehet, hogy ne tudjak eleget mozogni.
Nevettem magamban, hogy itt van ez az " egészséges élet " blog, és csak a nyavalyáim jönnek azóta elő!:-))))

10 megjegyzés:

trendo írta...

Hát igen, a "Birodalom" visszavág az őt ért galád támadások miatt :)
A fogyás előhozza a zsírszövetekben becsomagolt mérgeket, amik aztán megcsinálják a bajt. Feltétlenül igyál eleget, hogy legyen, amivel eltávozik a salak.

Csillagos írta...

Kedves Éva! Én pontosan ezt a diétát csináltam meg 7 éve!!! Nagyon káros, vigyázz vele! Olyan szívritmus-zavarom lett tőle, ami azóta is kísért... Kórházban is voltam, teljesen felborult elektrolit-háztartással! Egy barátnőmnek pedig súlyos izületi gyulladása lett!!! Egy másiknak az addig gyönyörű haja csomókban kezdett hullani. Nem jó!!! Ne haragudj, hogy beleszólok, de ez lehet, hogy nem egészséges mindenkinek. (sőt, kétlem, hogy bárkinek is az lenne).
Térdfájdalom: a Callanetics-tornát próbáltad már? Nem terheli meg az izületeket és nagyon hasznos!

Éva2 írta...

Kedves Csillagos, dehogy veszem úgy, hogy beleszólsz. Inkább megköszönöm, amit írsz.Többször hangsúlyoztam, hogy nincs tapasztalatom diéta ügyben. Magamon próbálom ki jobb híjám, és gyűjtöm a tapasztalatokat. Másokét főleg.
Készülök majd írni egy összefoglalót a diéta végén. Már előre leírom, hogy a lényege az lesz, hogy nem lesz több ilyen drasztikus számomra a jövőben. Majd ki is fejtem bővebben, bár már a kommentekben célozgattam az okokra. Ennek ellenére jó lesz az összefoglaló.
Ime, itt az izületi gyulladás. Izomgörcsok is, mellkasban is, alig bírtam megszabadulni tőle.
Vissza a térdizülethez.
Lehet bármilyen ok, én megfázásra gyanakodtam, de lehet, hogy a diéta hozta ki belőlem.Méregenyagok felszabadulása.
Csináltam egy tesztet, valahol a neten volt. Az én életfunkcióim napi kb.1300 kcal-t igényelnek, hogy normálisan működjenek.( kor súly, nem... befolyásolja) Szív, légzés...... megfelelő működéséhez kalória kell. Nost én alatta vagyok biztosan az 1300-nak.
A tapasztalataimmal én is segíthetek másoknak majd.
A callanetics érdekel.Könyvem van gyakorkatokkal, majd búvárkodom benne. Sőt el is kezdem. Meg kell találnom a számomra megfelelő napi mozgásformát.

Éva2 írta...

Trendo, igen, visszavág! :-)
Többet kellene innom. Kaptam időpontot szerda délelőttre az orthopédiára. Valamit kell a térdemmel kezdeni, nemcsak a mostani gyulladás miatt, hanem amúgy is.
Az viszont nem baj, hogy a salak, a méreg távozik...Menjen!!!

Csillagos írta...

Éva, nem vagyunk egyformák. Én is rájöttem már, hogy "régi nádszálvékonyan" nem tudnám teljesíteni mindazt,amit naponta szükséges... Mindenkinek más a szükséges kalóriamennyisége ahhoz, hogy működni tudjon.
Ha érdekel, elküldöm neked a callanetics cd-t, de csak angolul van meg, nem baj?

trendo írta...

Ha teheted, jót tenne egy kis infraszaunázás. Nem "nedves", hanem a száraz szauna. Ha erre nincs lehetőség, akkor a térdedet külön is lehetne lámpázni.
Fogyás: csodák nincsenek. Ha napi ezer kalóriával kevesebbet viszel be, akkor az egy hét alatt hétezer kalóriát jelent. Kevesebb, mint egy kiló zsírt. Ennyit lehet leadni megbízhatóan.

Éva2 írta...

Csillagos, köszönöm a kedvességed, de ilyenkor én mindig úgy vagyok, hogy nem akarok senkire terhet róni.
Próbálok venni egy callanetics cd-t, ha végképp nem megy egy könyvesboltban sem, akkor tőled kérek egy másolatot róla.Könyvem is van, benne leírva a gyakorlatok fotókkal, de jobb, ha diktálják nekem, mit, hogyan, milyen tempóban tegyek.

Éva2 írta...

Trendo, infraszauna? Utánajárok a dolognak.Írtam, hogy gyűjtöm az infókat, aztán meglátom.
Infralámpám van, de azt tanácsolták, míg gyulladásban van az izület, a lámpázástól erősebben belobbanhat. Majd szerdán az orvostól tanácsot kérek lehet-e.Addig kibírom már.
Napi 1000 kalória mínusz? Ez menni fog biztosan. Soha nem számoltam a kalóriákat,olyan macerás, elveszi az étkezés örömét.
Nem várom a csodát. Az túl egyszerű lenne.Kitartással és nem rövid időn belül fogok bíztosan lefogyni, és nem leszek mindig rajta az ügyön, nem görcsölök rá a dologra.Már tudom a főbb szempontjaim, amit tartani akarok. Ha életmóddá, táplálkozási szokássá válik, akkor jó!

trendo írta...

Ez az egész egy gyötrelmes zarándoklat. A cél maga az út, mely elvezet saját magad megismeréséhez és egyfajta belső békéhez test és lélek igényei között. Örülök, hogy lassan vége, mert ez a módszer nem jár annyi hozadékkal, mint amennyi bajjal. De legalább kipróbáltad és végigcsináltad. Őszinte elismerésem!

Éva2 írta...

Trendo, éppen ezért szeretem ezt a "zarándoklatot".
A belső békét akarom a test és lélek igényei között.Mindig is ez volt az egyik legfontosabb célom.Ha bennem van a belső béke nekem is jó, és át is tudom adni.
Én sem bánom, hogy ennek a nehéz szakasznak vége. Lassan készül az összefoglaló a tapasztalatokkal, tanulságokkal.
Ritkán szoktam feladni. Ha kínlódva is,de végigcsinálok bármit. Rájöttem, hogy a feladás miatti kudarcérzés, bármilyen téren is rosszabb, mint akár fogcsikorgatva is végigcsinálni. Az a nyugalom, ami utána jön, sokat ér!