2011. március 17., csütörtök

Mariann írta

Nyitok egy új címkét: "Vendégeim receptjei-ötletei". Így egyszerűbb lesz utólag böngészni, mint valahol a kommentek között visszakeresni. Remélem, senkit nem zavar. Ha igen, akkor törlöm.

Zöldséges ropogós

Egy kis receptféleség.:)
Cukkinit vagy tököt vagy patisszont (egy kisebb darabot) lereszelsz, besózod, állni hagyod. Majd kicsavarod belőle a nedvességet, rá egy tojás, só, bors, meg éppen amilyen fűszer van otthon (bazsalikom, kakukkfű, vagy pl. provánszi fűszerkeverék), belereszelsz egy kis fokhagymát (ha nincs otthon, akkor fokhagyma port használok:)) és annyi zabkorpát öntesz bele, hogy összeálljon, sütéskor ne essen szét. Forró olajba (ne legyen sok) kis halmokat kanalazol, kanállal szétnyomkodod, mindkét oldalát pirosra sütöd, majd leitatod róla az olajat. Lehet bele tenni még apróra vágott füstölt mozzarellát is. Tuti nem hízlal, nagyon sokszor eszem, zöldséges ropogósnak hívom.
Snidlinges tejfölt vagy snidlinges joghurtot öntök rá.


Müzli helyett

Zabpehely, light gyümölcsös joghurttal összekeverve, lehet beledobálni egy kis apróra vágott gyümölcsöt. Kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt én nem eszem, szerintem azok hízlalnak.


Fasírt

Darált csirkemell, tojás, a megszokott fűszerek és áztatott kenyér vagy zsemle helyett zabkorpát teszek bele.

Sűrítés, panírozás

Liszt helyett én a főzelékeket ételkeményítővel sűrítem, nagyon kevés kell belőle.
A panírozáshoz meg a lisztet és a zsemlemorzsát zabkorpával helyettesítem.Zabkorpa-ételízesítős tojás-zabkorpa.Nagyon finom ropogós panír lesz belőle.Rántott húst, cukkinit, tököt,gombát ezzel a panírral szoktam készíteni.


Rakott savanyúkáposzta

A savanyúkáposztát mivel én háztól veszem és elég nagy darabok is vannak benne, összevagdosom, majd vízben kiáztatom és egy kis olajon, egy kis vizet öntve alá serpenyőben megdinsztelem? vagy nem tudom hogy kell mondani.:)A tepsibe alulra egy kis olaj rá a savanyúkáposzta, arra a darált hús, amit előtte egy kis lecsós alapon megpárolok,sózom, borsozom meg pirospaprikát is teszek rá, aztán a húsra jön a tejföl, arra újra savanyúkáposzta, majd a darált hús és a tetejére tejföl, jóó sok tejföl és be a sütőbe.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

:)))))
rakott savanyúkáposzta
a savanyúkáposztát mivel én háztól veszem és elég nagy darabok is vannak benne, összevagdosom, majd vízben kiáztatom és egy kis olajon, egy kis vizet öntve alá serpenyőben megdinsztelem? vagy nem tudom hogy kell mondani.:)A tepsibe alulra egy kis olaj rá a savanyúkáposzta, arra a darált hús, amit előtte egy kis lecsós alapon megpárolok,sózom, borsozom meg pirospaprikát is teszek rá, aztán a húsra jön a tejföl, arra újra savanyúkáposzta, majd a darált hús és a tetejére tejföl, jóó sok tejföl és be a sütőbe.

Mariann

Éva2 írta...

A tejföl zsírszegény? Kefirrel, joghurttal helyttesíthető?
Tudom, hogy nem ugyanaz, de azon kár is gondolkozni, hogy a fejföl más, mint a kefír.:-)
Nem is olyan nagyon más az ételben egyébként.