2011. február 28., hétfő

Második nap

Reggeli: feketekávé, 1 db kétszersült
Ebéd: Egy nagy darab főtt csirkemell( a leírásban marhaszelet), saláta
Vacsora: 10 dkg sonka, joghurt

Megjegyzések:

Még délelőtt van. Korán keltem, és mivel a reggelihez volt egy szelet kétszersült,  úgy vettem, hogy a gyomrom nem üres, tehát jöhetett a kávé és a gyógyszerek is. Egyébként a kevés, de mégis jelenlévő reggeli gyógyszereimet áttettem délre erre a 2 hétre, hogy azt sem üres gyomorra vegyem be. A napi egyszerit úgy döntöttem, hogy délben is bevehetem.
Tegnap nevettem magamon. Korgott a gyomrom, tehát testi és nem lelki éhséget éreztem. Jó érzés volt( mostanában nem hallottam így " szólni"  magam). Viszont csend volt ott, ahol nem egyedül voltam. Nem vették észre, de még kínos is lehet.:-)
A "Saját bloglistá"-ban szereplő egyelőre egyetlen blog, a pszichowellness konyhás blog nagyon jó. Olvasgattam, és hasznosnak találom a  tegnapi ételcsoportosítások leírását.Valahol korábbról meg is van nekem, de ezt most kinyomtatom, hogy jelen legyen mindig a  segítség a konyhámban.
 Gondom volt a gombával eddig. Semleges ételként szerepel, tehát mindenhez társítható. Mivel szeretem, ez nagy könnyebbség lesz majd később nekem, ha letelik a 2 hét.Olvasom, hogy a halat zöldségként is kezelhetjük. Ezt is jó tudni.
Itt az este. Betartottam minden utasítást.Ebédre és vacsorára megettem az előírtakat délben és este fél 6-kor. Nem vagyok éhes.
Hallottam ma, hogy a diétázásra jó uborkát enni zöldségként, mert állítólag az emésztése több energiát vesz el, mint amit maga az uborka tartalmaz. A paradicsom is hasonló.
Napközben ásványvizet és teákat ittam, többfélét. Csalán teát, délután pedig Earl Grayt. Már tart a napi több kávéról való leszokás is. Egyszerűen a kávé termeli a legtöbb savat nekem, kénytelen vagyok mellőzni vagy drasztikusan csökkenteni.
Jól haladok  a leszokásról, csak néha fáj már  a fejem."Inkát" fogok majd inni, hogy a kávézás szertartása és az illúzió azért megmaradjon számomra. Naponta most csak egyet iszom reggel, de az is elmarad majd.

2 megjegyzés:

trendo írta...

Bányai Gyöngyi is az Erdélyi Konyha külső munkatársa, ahogy én. A magazin most kezd szerkeszteni egy recepteskönyvet Gy. elvei alapján, hogy segítséget nyújtson a helyes tápláléktársítás kialakítására a mindennapi életben. Május végére lesz készen a szerkesztés, maga kiadvány június végére várható. Azt majd érdemes lesz beszerezned.

Éva2 írta...

Hangzanak itt el olyan információk, melyeket nem tudtam.Köszönöm, és beszerzem a kiadványt.