2011. február 28., hétfő

Első nap

13 napon át tilos szeszes italt fogyasztani! Cukrot, kenyeret és lisztes ételt is tilos fogyasztani.Az étkezések között víz felforralva vagy ásványvíz korlátlan mennyiségben fogyasztható.
Leírom a menüt, aztán a tapasztalataimat, hozzáfűznivalóimat este írom le.


Reggeli: feketekávé tej nélkül
Ebéd: 2 db keménytojás, spenót, nyersparadicsom
Vascsora: Egy nagy csirkemell főzve, saláta. (A leírásban marhaszelet van,de csirkére cserélem.)

Esti megjegyzések:

A reggel volt nehéz délig. Ugyanis én mindig reggelizem. Kávét is iszom, de csak azért, mert nem éhgyomorra teszem. Tehát ma elmaradt a reggeli és a kávé is, hogy az üres gyomrom ne marja. Egy bögre teával és elég sok vizzel délig nem volt könnyű. Nem voltam éhes, de fájt a  fejem. Délben bevettem egy Quarelint, a leírtak szerint ebédeltem, vacsoráztam. Déltől már nem volt nehéz.
Most is minden rendben.

8 megjegyzés:

Tipitá írta...

Ez a reggeli tényleg húzós! Én sem iszom kávét éhgyomorra. Ó, ez nem jó délig! Kitartás!

Tipitá írta...

Az előbb elfelejtettem: a spenótót hogy etted? Olyan fura, hogy azt szokták mondani, hogy reggel együnk rendesen, mert az ad energiát az egész naphoz, stb., a diéták meg reggelire írnak a legkevesebb kaját.

Éva2 írta...

Én sem értem. Este jobban kibírnám, ha nem lehetne enni, mint reggel. Mindig a reggeli étkezés fontoságát hangsúlyozzák.
Spenótot leforráztam forró vízzel. Kaptam egy boltban, szerencsém volt. Ha jövő héten nem lesz, akkor helyettsítem mondjuk uborkával.

trendo írta...

Mindenfajta életmódváltás stresszel jár. Depláne a megszokott étkezési rend megváltoztatása. Kívánok Neked sok erőt és türelmet!

Éva2 írta...

Milyen sok éven át magunkkal cipelő szokásokat kell megváltoztatni.Az egészségért érdemes, de a szervezet ezt nem tudja. Majd megköszöni!:-)
Hiúságból is fogyni akarok, ruhatáram miatt is( sok mindnet kihíztam), de főleg azért mert, a plusz kilók rizikó faktorként jelentkeznek.
Egyébként a "fontosságát" szóból kihagytam egy s-t az előző kommentemben. Most itt javítom ki!

Éva2 írta...

Spenóttal kapcsolatban olvastam azt, hogy ha fagyaszott, "natúr" spenótot veszek, az felmelegítve is jó. Vagyis, természetesen ne legyen rántás benne.

trendo írta...

Persze, hogy jó. Ha magad párolnád, pépestenéd, ugyanahhoz a végeredményhez jutnál. Azzal együtt, bár természetesen nagyon szorítok neked és sok sikert kívánok, ezt a fajta fogyókúrát nem tartom szerencsésnek. De pánikfogyásra biztosan jó :)

Éva2 írta...

Trendo, tudom, hogy a jojó effektus okozhat gondot. De vissza akarom fogni utána is az étkezést. 2 hét után már rendesen eszem, de a hízlalókat kerülöm,nasi nincs, és a kenyeret is visszafogom. Este 6 után nem eszem. Mivel a munkahelyen ér az este, fél 6-kor egy kefírt vagy valami könnyűt tudok enni.Akkor érek majd rá. Utána semmi.
Meglátjuk viszajön-e valami. Ezt a diétát évente 2x lehet megcsinálni 6 hónap kihagyással.
A spenótot ha párolnám, pépesíteném, akkor ugyanoda jutnék valóban. Csak ha Iglo fagyasztottat veszek, akkor egyszerűbb. Tudom, jobb a friss!:-)