2011. február 21., hétfő

Kávé

A kávézás szertartását szeretem.Igen ám, de savat csinál, ráadásul nekem refluxom van, tehát jön fel a  sav.
Ha a kávézás élvezetéről nem akarok lemondani, de azt sem akarom, hogy a sav jöjjön fel, főleg éjjel, akkor Inka vagy Maci kávét iszom. Én az Inkát szeretem.
Gabonákból és cikóriából származó élelmi rostokat tartalmaz. Koffein nincs benne.Csak természetes alapanyagokból áll, egy csésze kalóriatartalma 14kcal, nem csinál savat. Granulátum, ugyanúgy kell elkészíteni, mint a nescafét.Hasonlít az íze a rendes kávéra, amúgy egészen elviselhető.Persze, hogy nem ugyanolyan, mert akkor rendes kávé lenne!:-)
Áttérek erre, mert érzem a savat megint.
2 esetben érzem. Ha valami nagy idegeskedés ér( mert ér!), vagy sok kávét iszom, de a kevés is elég, hogy sok savat produkáljon nálam.
Legjobb lenne leszokni a kávézásról. Volt, hogy nem ittam, nagyon jól elvoltam nélküle.
Kezdetben a hiánya reggel fejfájást okoz, de ez a kialakult koffeinfüggőségtől van.
Ha  élvezkedni akarok koffein nélkül, akkor jöjjön az Inka.
Most is éppen jön! Megyek csinálok magamnak. Úgyis a reggeli kávézás következik.

10 megjegyzés:

Tipitá írta...

Én is nagyon szeretem a kávézást! Mostanában figyelek és próbálom csökkenteni, mert nálam is mintha savat csinálna. Már régóta 3.az 1-bent iszok, mert az igazi kávét tényleg nem bírom. Van pótkávém is, Babi javaslatára kipróbáltam! (Küldtem email-t!) Jó ez a blog, mert mindig csak egy dologról írsz, azon aztán lehet agyalni még akkor is, ha ugyanazt csinálom én is!

Éva2 írta...

Tipitá, rájöttem, ha egyszerre sok dologról akarok írni, az nem jó. Feszültté tesz, hogy milyen sorrendben tegyem, sok lesz, nehezen áttekinthető stb. Azt választom, ami éppen aznap domináns. Amúgy meg az egészséges életmódomról ömlesztve nem is tudok írni, mert annyi még nincs, hogy a bőség zavarával küzdjek.!:-)))
Megyek megnézni az e-mailt. Köszi.

trendo írta...

Én harmadik hete nem ittam egy korty sört se (ó, az a jó kis Soproni...:), de észrevettem magamon, hogy helyette-kényeztetésként egyre több kávét iszom, a fene vinné... igaz, csökkentett koffeinos Ricorét, de az se tesz jót. Úgyhogy, most jön a kávéról való lemondás... A fenébe, az élet csak lemondások sorozata :) Majd megírom, hogy sikerült.

trendo írta...

Viszont Éva, amint látod, most folyamatosan "bőjtös" ételekről írok a blogomban. Ez nyilván tudat alatti ösztönzés az életmódváltásra. Azért lassanként, apránként csak megy. Bevezettem a Vastagvonal Ünnepet! Ez pusztán annyi, hog ha a mérlegen átlépek (visszafelé!!!!:) egy ötkilós osztást, akkor csinálok magamnak valami ünnepi kaját. Legutóbb mesefinom kencét kutyultam össze juhtúróból és krémsajtból, kaprival, snidlinggel. És extra zöldhagymát és paprikát is bevágtam a pirítósom mellé! Gyermeki örömök, ugye...?

Éva2 írta...

Ötkilós osztás átlépése többször is? Te aztán adod le a kilókat!
Az a kence nagyon jól hangzik, szeretem minden összetevőjét, együtt is jó biztos.
Bizony, gyermeki öröm, de felnőtt öröm is. Enni jó, és nehéz lemondani róla. Illetve nem kell lemondani róla, csak mást enni, mint amit megszoktunk. Legalábbis, amit én megszoktam.
A megszokás nagy úr. Most látom.

Éva2 írta...

Megyek tanulmányozni a böjtös ételeidet a blogodban.
Azt a Matildosat nem találom. Segítenél egy linkkel?

trendo írta...

Jaj, félreérthetően írtam! A Vastagvonal épp azért nagy ünnep, mert kutya nehéz odáig eljutni. Az ember vízvesztéssel können lead akár 2-3 kilót is, de aztán a súlycsökkenés megáll és ami lement, pikk-pakk vissza is jöhet.
De MA mégis Vastagvonal ünnep van, ami holnap lesz az igazi, ha sikarül a mutatót átcsalogatni a vonal bal oldalára! :)

trendo írta...

Ha a blog jobb oldalán fent a keresőbe beírod, hogy bőjtös, vagy hogy Matild, akkor a bejegyzések fölött kiadja a találatokat és azokra rákattintva olvashatod is.Ezek gyerekkori emlékek, amik a kor előrehaladtával egyre élesednek.

Éva2 írta...

Ha ma vastagvonal ünneped van, akkor gratulálok. Tudom, hogy nem könnyű elérni.
Én hétfőn ( febr.28.) kezdem a diétámat. Itt fogok beszámolni majd róla.
Lesz-e vastagvonal ünnepem? Remélem!

Éva2 írta...

Megkeresem Matildot, köszönöm a választ!