2011. április 12., kedd

Sajtos-pórés brokkoli

Vasárnapi ebéd egy része:


Recept


A brokkolit rózsáira szedem és megpárolom. Főzni is lehet, de nekem van lyukacsos párolóm, aminek az aljára megy a víz, és a gőzben párolom meg.Több vitamin marad benne így.
Egy tál alját kikenem olajjal, belerakom a brokkolit, és vékonyra szeletelt, karikáira szedett póréhagymát.( Volt így, hogy a nagyon vékony, inkább csak maszatolt olajréteget megszórtam kicsit durvább házi zsemlemorzsával.)
Egy kefírbe beleütök egy tojást, reszelek egy kis sajtot, és ízesítem ízlés szerint. Én most pici sót, oraganot, provance-i fűszerkeveréket és szerecsendiót tettem bele. Mindegyikből keveset, hogy ne uralják a fűszerek az étel ízét. Jól összekeverek mindent, majd szétkenem a "gazdagított" kefírt a brokkoli tetején. Még az egész tetejére teszek reszelt sajtot.
Be a sütőbe, míg a sajt megpirul a tetején.
Attól függően más a recept, hogy mit teszek bele vagy hagyok el. Mehet bele gomba is, sonka is. Vagy ez vagy az, vagy mind, de jobb válogatni közülük. Pl.: a gombás-sonkás, gombás-pórés, pórés-sonkás  brokkoli.
Teljesen más, ha pl. minden más variáció marad, de cukkini az alap a brokkoli helyett. Gazdagabb,ha az egész aljára főtt krumpli szeletelek. Attól is függ minden, hogy fogyás a cél, vagy jóllakatni akarom népet!:-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmm de jól néz ki!Megcsinálom én is!Karfiollal se lehet rossz...
A gombaleves is nagyon finom lett!Írtam már?Vagy nem?:)Szóval nagyon jól sikerült!:)
Köszi a receptet!:)

Mariann

Éva2 írta...

Gombalevesről még nem írtál, de örülök,ha ízlett.
Ez pedig karfiollal is ugyanilyen jó.:-)Jó étvágyat!