2011. június 4., szombat

Vissza -és előretekintés

Jöttem volna korábban is, de a blogspotos probléma a ki- és bejelentkezésekkel engem is elért.Utána egy kicsit hanyagoltam az ittlétet. Úgy néz ki most minden rendben.
Nagy lendülettel álltam neki az egészséges életmódhoz.
Most már látványos eredményeim nincsenek. talán nem is kell. Tartom a fogyás eredményeképpen létrejött 70 kg-t. Még fogyni szeretnék, lehet, hogy a lakásában hamarosan zajló felújítási munkák miatt majd lemegy pár kg. Több mozgás, kevesebb evés lesz, ez biztos.Bízom a nyári zöldség - és gyümölcsszezonban is.
Nem alszom eleget, keveset mozgok. Úgy látszik ez a kettő nőtte ki magát alapproblémává. Hogy miért nyavalygok, ahelyett, hogy csinálnám? Úgy látszik nagyon mélyen gyökerezik a probléma. :-)
Alvás nem megy, mert agyalok most a rám váró felújításos feladatokon. Míg rendben nem lesz itthon, ez így is lesz.
Még egy dolgon gondolkozom. A földsugárzáson. Én azon az ágyon mindig úgy ébredek, mint akin átment az úthenger. Másikon, máshol nem. Talán valami gond van az ágyam elhelyezésével? Olyan kicsi a szoba, hogy máshova nem tudom tenni az ágyam, legfeljebb nagy átalakításokkal. 
Viszont utánanézek ennek a sugárzás ügynek, hátha tudok egy szakembert találni, hogy mérje be. Már a kíváncsiság miatt is. Macsekom  nincs, hogy figyelném, alszik-e azon az ágyon. mert a macskák állítólag kiszűrik a sugárzásos helyet.
Vettem friss bazsalikomot. Ma mozzarella, paradicsom és bazsalikom lesz összekeverve salátává  egy kis olívaolajjal meglöttyintve.
Hamarosan megyek karajt is venni.Én ellennék nélküle, de fiatalember vendégeim lesznek holnap ( M. fiai), és neki kell a  hús.Én sem hagyom ott, de olyan érdekes, hogy mennyire nem hiányolom már.
Persze, szoktam enni, de főleg fehér húst és halat. 

5 megjegyzés:

kovtama írta...

Ahol mi alszunk, ott télen nagyon jól alszik a Cicónk. Én még is elég sokszor ébredek rosszul.:( Bár lehet, hogy ez a matrac hibája. Mindenesetre remélem legkésőbb augusztusra már az az új hálónkban fogok feküdni és ébredni, kiváncsi vagyok hogy oda fog e jönni a macska? Ha nem, akkor tudom rossz helyre raktam az ágyat. Bár lehet, előbb a cicát kellene beküldeni egy éjszakára aludni, ahol lefekszik ott jó.:) Gratulálok a fogyáshoz!! Én is igyekszem, igyekszem, nekem lényegesen lassabb az egész sajnos. Én csak a ruháimon érzem a változást. Mérni nem merem magam még.

Tipitá írta...

Nekünk a harmadik helyen van az ágyunk! Bemérettem. Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy minden lehetséges helyen, ahol kinéztem az ágy helyét mennek a sugarak! Most szinte ki van centizve. J. azt mondta többet nem költözik, pedig én pakoltam! Ja, jól alszunk!!

alterego írta...

xy

alterego írta...

Csak kiváncsi voltam elmegy -e amit írok, az xy ezt jelentette:-)
A földsugárzás káros hatását kis lapokkal szokták száműzni, nálunk is van a hálószobában.
Az eredményes fogyókúrádhoz gratulálok, és követendő példaképem vagy, már csak kezdés időpontját kell elhatároznom :-)

stali írta...

Igen, a macska megtalálja. És a számunkra káros sugárzás helyén érzi igazán jól magát.
(Bölcsesség a nagyanyámtól, aki a maga naivitásával és életszeretetével mindhalálig képes volt gyermeki ártatlansággal látni a világot.)